Nieuws

Zeeuwse feiten: 67 strandpaviljoens en nog ruimte voor twee

27 juli 2017
Tags:

Op de Zeeuwse stranden staan op dit moment 67 strandpaviljoens. In heel Zeeland zijn nog twee nieuwe locaties beschikbaar. Sinds 26 juni ligt er een definitieve Zeeuwse kustvisie. Omroep Zeeland maakte een helder overzicht als het gaat om de strandpaviljoens aan de kust. Hierbij de opvallendste zaken.

Met 67 zit Zeeland, wat betreft de gemeenten en provincie, bijna aan het maximale aantal. In Sluis is nog ruimte voor een nieuw strandpaviljoen bij Cadzand en bij de gemeente Veere valt onder voorwaarden te praten over de komst van een nieuw paviljoen tussen Domburg en Westkapelle in de buurt van Noordduine.

Meeste strandpaviljoens op Walcheren

Op de stranden van de gemeente Schouwen-Duiveland staan op dit moment 14 strandpaviljoens (meer vergunningen worden er niet uitgegeven). De meeste strandpaviljoens zijn te vinden langs de Walcherse kust. Op de stranden van de gemeente Noord-Beveland, Veere en Vlissingen staan er 36. In Vlissingen zijn de twee strandpaviljoens te vinden die het dichtst bij elkaar staan, beter gezegd boven elkaar; Panta Rhei en Boka Bizarro Beach.

Sluis in opkomst

De laatste jaren zijn in de gemeente Sluis de meeste strandpaviljoens gebouwd. Ook zijn er op verschillende plekken slaapstrandhuisjes bijgekomen. Gemeente Schouwen-Duiveland is de enige kustgemeente zonder tijdelijke overnachtingsmogelijkheid op het strand.
Aantal strandpaviljoens per gemeente:

  • Veere: 31
  • Sluis: 16
  • Schouwen-Duiveland: 14
  • Vlissingen: 4
  • Noord-Beveland: 2

Lees het hele bericht bij Omroep Zeeland.