Nieuws

€ 20.000 voor succesvolle crowdfunding ‘Stop Brouwerseiland’

1 november 2017

Door 889 supporters is €20.000 gedoneerd voor juridische procedures om de komst van het villapark Brouwerseiland aan de Brouwersdam te stoppen. Ondanks enorm maatschappelijk protest heeft de gemeente Schouwen-Duivenland ‘ja’ gezegd voor de aanleg van het park. Met het opgehaalde geld stappen de ZMf en andere natuurorganisaties naar de Raad van State, want alleen die kan de bouw nog stoppen.

Binnen een week tijd was het streefbedrag van € 15.000 opgehaald. Daarna is het bedrag zelfs doorgegroeid tot €20.000. “Dit is een enorm succes. Het laat zien hoeveel zorgen er zijn over de komst van Brouwerseiland en hoe betrokken zoveel mensen zich voelen bij dit gebied” volgens Ira von Harras van de ZMf. Begrijpelijk, want het villapark zal de horizon gaan domineren. Natuur gaat verloren, een internationale surfspot is in het geding en het belemmert de publieke toegang van het gebied aldus de ZMf, andere natuurorganisaties, surfers en bezorgde burgers.

Voor weidsheid, openheid en schoonheid

De natuur- en milieuorganisaties gaan naar de Raad van State tegen de afgegeven vergunning Wet Natuurbescherming, het vastgestelde bestemmingsplan en misschien tegen de Waterwetvergunning. Ira von Harras: “Dat doen we namens de mensen die ons financieel steunen via deze crowdfunding en duizenden bezorgde kustbeschermers”. De initiatiefnemers hopen met de rechtsgang blijvend de weidsheid, schoonheid en openheid van de Brouwersdam veilig te stellen voor alle Zeeuwen, surfers, natuurliefhebbers, toeristen en dagjesmensen.