Kustbeschermers

Doe mee!

Op de hoogte blijven? Wordt Kustbeschermer en ontvang onze nieuwsbrief. Volg ook de laatste ontwikkelingen en resultaten via Facebook en Twitter.

Word Kustbeschermer

Wil je ook bijdragen aan het mooi en open houden van onze kust? Kom in actie en sluit je aan bij andere Kustbeschermers! Bezoek het forum Kustbeschermers: dè plek voor en door Kustbeschermers. Neem een kijkje, kom in contact met anderen, praat en doe mee. Want samen kunnen resultaat boeken voor een mooie en open Nederlandse kust!

Kustbeschermers boeken resultaat

Onder grote maatschappelijke druk is de aanleg van een groot recreatie-eiland aan de kust bij het Veerse Meer van de baan. De eerste vergunning voor strandhuisjes in Kijkduin is vernietigd, en nieuwe vergunningen worden zwaar bevochten. Er komt geen grootschalige recreatie in het Nollebos in Vlissingen. En in Ouddorp ligt er een breedgedragen landschapsvisie voor het prachtige duingebied op de kop van Goeree. Zomaar een paar concrete successen van Kustbeschermers die zich met tomeloze energie inzetten voor onze en ‘hun’ stukje kust. Chapeau!

Beweging van Kustbeschermers

Meer dan 100.000 Kustbeschermers hebben met hun stem een duidelijk signaal afgegeven: houd onze kust mooi en open! Bescherm de Kust heeft de vloer gegeven aan al die Nederlanders die zich betrokken voelen bij de kust. Stel je voor dat al die mensen elkaar zouden inspireren, hun dromen delen en krachten bundelen? Dat gebeurde tijdens drie Kustontmoetingen. Zo’n 450 bezorgde Kustbeschermers deelden samen met recreatieondernemers, raadsleden en wethouders hun passie en zorgen voor de kust. En ze verzonnen eigen acties voor een mooi en open kust. Met als prachtig resultaat: een actieve beweging van Kustbeschermers.

Bekijk ook de impressies van de kustontmoetingen in Zeeland en Noord-Holland. En lees de Kustagenda die voortkwam uit de Kustontmoetingen.