Nieuws

Crowdfunding tegen Brouwerseiland succes, beroep ingediend

15 september 2017

Met het bereiken van het streefbedrag van hun crowdfunding start de ZMf samen met natuurorganisaties van Bescherm de Kust het beroep bij de Raad van State tegen de komst van het villapark Brouwerseiland in de Grevelingen. In slechts één week tijd is via crowdfunding voldoende geld ingezameld om de strijd tegen Brouwerseiland via juridisch procederen voort te zetten. Eén van de stappen daarvan is vandaag gezet door het beroepschrift tegen het bestemmingsplan aan de Raad van State te sturen.

‘Geweldig, ons streefbedrag van € 15.000 is bereikt. En dat in een week tijd!’ zegt Ira von Harras van de Zeeuwse Milieufederatie. ‘We willen namens de partners alle 681 supporters hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Het laat de enorme betrokkenheid bij het prachtige gebied en de verontwaardiging over de komst van Brouwerseiland goed zien. We gaan ons vol energie inzetten op de juridische procedures om de Brouwersdam mooi en open te houden’.

Donaties om te procederen tegen de komst van Brouwerseiland blijven welkom. We kunnen extra geld goed gebruiken. Alle rechtszaken kosten naar verwachting ca. €30.000 euro. € 15.000 euro is nu opgehaald, de tweede €15.000 brengen we zelf bij elkaar. Maar extra hulp daarbij is zeer waardevol. Lees meer of geef uw donatie.

Initiatiefnemers van de crowdfunding zijn de Zeeuwse Milieufederatie, mede namens de Zeeuwse partners van Bescherm de Kust: Natuurmonumenten en Stichting Duinbehoud, S.O.S. Surfspot en vele andere surfers, Vereniging voor Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee, Ouddorp Kust Ruimte Rust, Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland, Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland en petitionarissen petitie ‘Stop Brouwerseiland’, namens de ondertekenaars