Nieuws

Bescherm het duin in Bergen aan Zee

6 juli 2017

In het mooie duingebied van het Noord-Hollandse Bergen aan Zee zijn plannen om het karakteristieke hotel Nassau Bergen te slopen en een grootschalig conferentieoord te bouwen. Er staan ook nog eens twintig recreatiewoningen ingetekend op de onbebouwde kuststrook en een grote dubbele parkeergarage bovenop het duin.

Kustbeschermers in Bergen aan Zee hebben zich verenigd in de groep Verontruste Bewoners Bergen aan Zee en proberen de grootschalige plannen te voorkomen. Ze zijn daarom een petitie gestart.  Ze roepen de gemeente op de uitgangspunten van kleinschaligheid, natuurbeleving en familiebadplaats van Bergen aan Zee te waarborgen. Die waarden staan niet voor niets in de Structuurvisie en het bestemmingsplan. Ze roepen ook de gemeente op bewoners bij het planproces te betrekken.

Impact leefomgeving

Woordvoerdster Ineke Aronds: “Wij zijn erg geschrokken van de plannen, vooral de grootschaligheid ervan en de impact voor onze leefomgeving. Nieuwe kwaliteitsontwikkeling, prima, maar we willen onze unieke kleinschalige, familiebadplaats beschermen tegen hoogbouw en verdergaande verstening. Doe met ons mee en teken de petitie, samen staan we sterk”.